Danish Norwegian Swedish
Din indkøbskurv er tom.

Hvordan fjerner du et filter, der har sat sig fast?


Larss billede

Hvordan fjerner du et filter, der har sat sig fast?

 • Jeg har netop købt det nye Nikon AF-S 70-200mm f/2.8E FL ED og dermed er min "Kongerække" fuldendt. Derfor er jeg ved at klargøre min trofast følgesvend - et Sigma 70-200mm f/2.8 DG APO Macro HSM til salg. Men i klargøringsprocessen (rensning) kunne jeg ikke få UV-filteret af. Det var simpelthen groet fast på objektivet! Efter mange vridningsforsøg med og uden klud måtte jeg give op. Selv mine relative store og stærke hænder kunne ikke klare opgaven.

   

   

  Et smut på YouTube viste flere videor hvor anbefaling var, at montere en bred elastik rundt om filteret for at få et bedre greb. Frem kun først eet og dernæst to elastikker - men lige lidt hjalp det. Nu var god råd dyre.

   

   

  Jeg ved det ser vanvittig ud, men jeg var desparat. Derfor fandt jeg en stofklud og en lille hammer. Forsigtigt bankede jeg rundt i kanten på filteret med kluden som "mellemmand". Jeg må understrege, at jeg bankede MEGET forsigtigt - nok en 10 gange rundt omkring filteret. Og pludselig kunne jeg høre en lyd der indikerede, at nu var filteret gået løs i fatningen. Ganske rigtigt - nu kunne jeg nemt dreje filteret af. Efter rensning var der heller ingen problemer med at montere det igen.

   
  Bedøm: 
  0
  Ingen bedømmelser endnu

  ER DU NIKON FAN?

  Smut også forbi vores søsterblog - NIKONNYT.DK - hvor du kan læse mange alt om Nikon skrevet af "Nikon Eksperten" Lars Kirstein. Bloggen har eksisteret siden 2008, så der er et meget omfattende indhold, der henvender sig til både nybegynderen og den professionelle fotograf.